Este un document care prin doar 25 de trucuri va face o introducere in ramura de iluzionism numita "mentalism", acopera toate fenomenele asa-zise "paranormale", de la premonitie pana la citirea gandurilor.
In general trucurile de mentalism sunt usor de realizat si doar simpla cunoastere a secretului, va face ca in minutul imediat urmator sa puteti realiza un numar de magie.

VIDEO

Pentru a veni in ajutorul explicatiilor, unele trucuri sunt insotite de un film demonstrativ.

Detalii

Doresti amanunte despre fiecare lectie ?
Foloseste butoanele alaturate si citeste cuprinsul fiecarei lectii din "25 - Efecte Mentalism"

25 de trucuri de mentalism


In aproape fiecare efect din cele 25, veti invata cate o noua metoda folosita in trucurile de mentalism. Vezi o scurta descriere a fiecarui truc pe care il veti invata din aceast document.

 • EFECTUL NR.1 - Mana diavolului (realizat de Criss Angel)
  Este vorba despre trei partide de poker din care iese castigator, de fiecare data, magicianul. Este prezentata metoda folosita de Criss Angel, cand a castigat de 3 ori in fata campioanei mondiale la poker. Vezi filmul demonstrativ
 • EFECTUL NR.2 - Predictia Imposibila
  Un truc rapid in care un spectator "taie" pachetul de carti oriunde doreste, va extrage o carte afara din pachet iar mentalistul va spune corect numele cartii extrase.
 • EFECTUL NR.3 - Cap sau Pajura
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat. Un spectator alege o moneda din cele trei de valori diferite si ii da un flit in aer. In plic, pe o bucata de hartie scrie atat ce moneda va fi aleasa din cele trei cat si faptul ca a cazut cap sau pajura.
 • EFECTUL NR.4 - Testul Cartii (metoda 1)
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat. Un spectator alege o carte din trei volume diferite apoi taie un pachet de carti de joc si aduna valoarea celor doua carti unde a taiat pachetul. Va deschide cartea aleasa la pagina corespunzatoare sumei celor doua valori adunate de pe cartile de joc si va citi primul rand. In plic va fi bucata de hartie pe care se va afla scris exact acelasi rand care a fost ales la intamplare.
 • EFECTUL NR.5 - Testul Carii (metoda 2)
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat. Un spectator alege o carte oarecare din doua volume si introduce o carte de joc in interiorul cartii alese. Magicianul deschide cartea la pagina unde a fost introdusa cartea de joc si va citi primul rand din carte. In plic se va afla o hartie pe care se afla scris exact acelasi text.
 • EFECTUL NR.6 - Surorile gemene
  Pe masa de lucru se afla doua pachete din patru carti fiecare dar pe verso un pachet este albastru, iar celalat rosu. Un spectator alege o carte de Dama de culoare rosie (sa zicem Dama de Caro) iar un alt spectator alege o carte de dama de culoare neagra ( sa zicem Dama de Trefla). Magicianul va arata prima grupa de carti care pe verso este de culoare rosie ca singura carte aflata cu fata in sus este Dama de Caro iar pe verso este de culoare neagra... iar restul cartilor sunt jockeri. La fel si in cealalta gramada care pe verso este de culoare neagra, singura carte aflata cu fata in sus va fi Dama de Trefla dar pe verso va fi de culoare rosie, iar restul cartilor vor fi jockeri.
  Un efect clasic ce functioneaza de fiecare data indiferent de culoarea Damei alese.
 • EFECTUL NR.7 - Cuvantul magic
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat. Un spectator alege o carte oarecare din trei volume diferite. Un alt spectator spune un numar oarecare pentru ca sa fie deschisa cartea la numarul spus de spectator. Magicianul plaseaza un inel pe pagina cartii la pagina spusa de spectator si il misca pe vertical in jos pana ce un spectator spune sa se opreasca, apoi deplaseaza inelul orizontal , de asemenea pana ce un spectator ii spune sa se opreasca - este momentul in care in interiorul inelului se va vedea un cuvant. Cand plicul va fi desfacut, in interior se va afla un biletel pe care este scris cuvantul respectiv. Este un numar clasic si functioneaza de fiecare data.
 • EFECTUL NR.8 - Patru Idei
  Magicianul are un pachet special de carti pe care sunt instructiuni de genul : "gandeste-te la un actor", "gandeste-te la un oras", "gandeste-te la un numar format din trei cifre" etc etc pe fiecare carte se afla cate patru fraze diferite.
  Un spectator alege la intamplare unul din aceste carti si isi alege la ce sa se gandeasca, in functie de ceea ce scrie pe cartea respectiva. Magicianul fara sa stie ce scrie pe cartea ce a fost extrasa, va citi gandurile spectatorului si ii va spune corect la ce anume se gandeste, va fi ceva de genul: "Va ganditi la culoarea verde, la numarul 358, la tara Columbia si la filmul Titanic".
 • EFECTUL NR.9 - Predictia cartilor intoarse
  Magicianul va sti inainte de a incepe prezentarea trucului, numarul de carti de joc care vor fi scoase afara din pachet de un spectator oarecare. Nu este nici o intelegere prealabila cu spectatorul iar acesta poate scoate oricate carti doreste, este decizia lui, dar magicianul va sti mereu dinainte care va fi acest numar.
 • EFECTUL NR.10 - Telepatia prin telefon
  Un spectator alege o carte oarecare, magicianul suna la telefon un prieten iar acesta va sti cartea care a fost aleasa de spectator. Un truc vechi dar care functioneaza de fiecare data.
 • EFECTUL NR.11 - Clarviziune
  Magicianul este legat la ochi cu o esarfa pentru a nu vedea nimic, iar un spectator alege o carte oarecare dintr-un pachet de carti de joc. Magicianul va dezvalui cartea respectiva, mai intai culoarea (rosie sau neagra) apoi tipul ( o carte de Caro, Cupa, Pica sau Trefla) si pe urma valoarea exacta a cartii (As, Rege, 7, 3 , 10 etc) - retineti ca magicianul nu vede absolut nimic prin esarfa si nu se foloseste nici un accesoriu modern (microfoane, minicamere... nimic de genul acesta)!
 • EFECTUL NR.12 - Telemental
  David Copperfield, care cere unui spectator oarecare sa scrie pe o bucata de hartie numarul sau de telefon. Hartia pe care se afla numarul este aprinsa, iar apoi David Copperfield citeste gandul spectatoarei dezvaluind numar cu numar intreg numarul de telefon.
  Vezi filmul demonstrativ
 • EFECTUL NR.13 - Atlas
  Se folosesc 48 de carti postale cu orase din toata lumea. Mentalistul, arata ca inainte ca sa fie aleasa o carte oarecare, el deja stie ce oras se va afla pe cartea ce urmeaza ca sa fie aleasa de un spectator oarecare.
 • EFECTUL NR.14 - Magician vs. Mentalism
  Un spectator este rugat sa se gandeasca (doar sa se gandeasca) la o carte de joc din cele rasfirate, iar pe urma mentalistul ghiceste cartea respectiva. Este unul din trucurile clasice din care veti invata un nou principiu folosit in numerele de mentalism.
 • EFECTUL NR.15 - Cartea mentala a lui Eddie Joseph
  Un spectator este rugat sa spuna numele unei carti oarecare (fie 7 de Caro). Magicianul va scoate cartile din pachet si va arata ca singura carte care lipseste din intregul pachet este 7 de Caro, ba chiar numara si cartile si se va vedea ca sunt doar 51 de carti in loc de 52. Functioneaza de fiecare data si poate fi ales orice carte, efectul va fi mereu acelasi - cartea aleasa nu se va afla in pachet!
 • EFECTUL NR.16 - Kurotsuke
  Un truc care face parte din categoria numerelor clasice de mentalism. Intr-o punga de hartie sunt amestecate cinci pietricele ( patru albe si una singura neagra). Cinci spectatori ia fiecare cate o piatra in mana si o tine ascunsa in pumn. Cu toate ca magicianul nu stie cine are piatra neagra in mana, totusi va indica corect persoana respectiva prin citirea gandului, a mimicii si dupa expresia fetei. A fost realizat de Max Maven.
 • EFECTUL NR.17 - Puterea mintii
  Pe 6 cartonase se afla numere aleatoare intre 1 si 63. Un spectator se gandeste la un numar de pe cartonase, iar magicianul va putea sa ii indice corect numarul la care sa gandit.
 • EFECTUL NR.18 - Orice carte la orice numar
  O carte spusa de un spectator se va afla in pachet la numarul spus de un alt spectator.
 • EFECTUL NR.19 - Predictia din ziar
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat. Magicianul are o coloana taiata dintr-un ziar iar un spectator este rugat sa taie cu foarfeca o bucata din coloana de ziar, acolo unde doreste. Spectatorul citeste primul rand care se afla in locul taieturii, iar magicianul desface plicul pentru a scoate hartia pe care se afla scris "premonitia", va fi exact acelasi rand ca si cel citit adineauri de spectator!
 • EFECTUL NR. 20 - Halucinatie
  Magicianul ofera spre pastrare unui spectator un plic inchis si sigilat. Un alt spectator alege o carte oarecare din pachet (fie ca este 7 de Caro). Cu toate ca a fost 7 de Caro, aceasta carte nu se va mai afla in pachet ci va fi in interiorul plicului sigilat! Spectatorul poate sa aleaga orice carte, efectul este acelasi, cartea aleasa va dispare din pachet si apare in interiorul plicului.
 • EFECTUL NR.21 - Predictie cu 4 carti de rege
  Mentalistul "ghiceste" cartea aleasa doar cu privirea de un spectator. Se folosesc patru carti de rege (caro, cupa, pica si trefla).
 • EFECTUL NR.22 - Predictie simultana la 3 persoane
  Trei spectatori isi aleg cate o carte din pachet iar mentalistul "ghiceste" toate cele trei carti.
  Ca bonus este explicat si efectul Predictie la 5 persoane in care 5 spectatori aleg o cate o carte din pachet iar magicianul descopera fiecare carte pe rand
 • EFECTUL NR.23 - Numerologie
  Magicianul si un spectator oarecare, scrie fiecare cate un numar din 3 cifre pe o bucata de hartie si o inchide intr-un plic. Magicianul schimba plicul cu spectatorul si fiecare citeste numarul pe care la scris celalat, dar se va constata cu surprindere ca ambii au scris acelasi numar. Nu este nici un aranjament cu spectatorul si poate fi orice numar din 3 cifre, efectul va fi mereu acelasi.
 • EFECTUL NR.24 - Predictia E.S.P.
  Pe masa de lucru se afla un plic inchis si sigilat care contine predictia. Sunt folosite 5 carti de tip ESP, plasate fiecare in cate un plic. Aceste plicuri sunt amestecate iar apoi este ales la intamplare un plic. Cand va fi scoasa cartea din plic, aceasta va fi aceeasi care se afla inca de la inceputul numarului in plicul sigilat!
 • EFECTUL NR.25 - Zenner
  Probabil unul dintre cele mai spectaculoase numere de mentalism. Magicianul si spectatorul aseaza pe masa de lucru, fiecare cate o carte... prima data magicianul pune o carte cu fata in jos apoi spectatorul aseza o carte cu fata in sus langa cartea magicianului; si tot asa si cu celelalte patru carti. Dupa ce cartile magicianului vor fi intoarse cu fata in sus, se va vedea ca magicianul a pus aceeasi carte ca si spectatorul, cartile vor fi mereu perechi.

Pentru a se pastra claritatea pozelor si pentru a face ca dimensiunea fisierului sa fie cat mai mica, documentul este de tip PDF (adica pentru a deschide acest tip de fisier, veti avea nevoie de programul Acrobat Reader). Datorita acestui sistem automat de livrare a documentului imediat ce plata este realizata si pe langa faptul ca documentele sunt de tip PDF (se citeste cu programul Adobe Acrobat Reader), nu avem nici un fel de taxe suplimentare de genul: taxa de prelucrare, ambalare, transport sau cine stie ce alte cheltuieli suplimentare.

Pentru intrebari suplimentare sau orice eventuala problema trimiteti email la cursdemagie@gmail.com
- 2017 -