Curs de scamatorii cu carti de joc

INTRODUCERE

Cursul de scamatorii este format din 5 lectii, dar aici nu veti gasi doar o colectie de trucuri facuta la intamplare ci este un manual de invatare al trucurilor cu cartile de joc in care fiecare truc foloseste o anumita tehnica iar cititorul poate sa invete foarte usor trucuri de complexitate din ce in ce mai ridicata.
Instructiunile de realizare ale trucurilor contin explicatii detaliate in limba romana, cu poze si schite care dezvaluie in mod clar tehnica folosita pentru realizarea fiecarui truc. Unele trucuri sunt insotite de prezentare video intrucat le consideram de o complexitate ceva mai ridicata, insa prin vizionarea efectului, explicatia devine foarte usoara de inteles.
Sunt explicate peste 50 de trucuri de calitatea celor pe care le vedeti la TV. iar pentru a realiza toate trucurile in fata prietenilor dvs, va trebuie cel putin 2 ore (folosind doar un pachet de carti de joc!)  LECTIA NR. 1
  Contine tehnicile de baza folosite pentru realizarea trucurilor cu carti de joc

 • Veti invata 5 metode clasice de amestecare al unui pachet de carti de joc prin care cartile cu toate ca sunt amestecate, isi vor pastra aceeasi ordine in pachet.
 • Trei predictii - sunt alese dintr-un pachet de carti de joc trei carti (de exemplu: Rege de Cupa, 9 de Trefla si 2 de Caro) care sunt puse pe masa de lucru cu fata in sus iar restul pachetului este amestecat. La fiecare "taiere" a pachetului, performerul gaseste cartile "surori" ale acestora adica in cazul nostru: Regele de Caro, 9 de Pica si 2 de Cupa.
 • Mereu deasupra - o carte aleasa la intamplare din pachet este introdusa in mijlocul pachetului de carti, iar in secunda urmatoare aceasta carte apare deasupra pachetului.
  Vezi filmul demonstrativ -
 • Cartea Buclucasa - un spectator alege cu privirea o carte de joc din cele trei rasfirate si retine pozitia acelei carti (adica prima, a doua sau a treia). In functie de numarul spus de spectator, performerul introduce in pachet (o carte, doua sau trei), dar imediat in secunda urmatoare, cartea aleasa de spectator apare deasupra pachetului.
 • Tipografia - este un truc clasic extrem de spectaculos si se folosesc doar trei carti luate dintr-un pachet obisnuit de carti de joc. Cele trei carti daca sunt folosite dupa metodele explicate, spectatorii vor vedea ca toate cele trei carti sunt de exemplu 3 de Caro, pe urma in secunda urmatoare, tot aceleasi trei carti din mana se transforma in As de Trefla iar pentru ultima data, toate cartile isi schimba valoarea in 10 de Pica. .
 • Inversarea magica - un pachet de carti, bine amestecat este "taiat" la jumatate iar una din cele doua jumatati este intoarsa cu fata in sus iar pachetele sunt suprapuse (jumate pachet este cu fata in sus, iar jumate cu fata in jos). Imediat, intregul pachet de carti poate sa fie rasfirat pe masa pentru ca toate cartile se vor afla cu fata in jos. Este un efect uluitor dar foarte usor de realizat chiar si cu un pachet de carti imprumutat pentru ca nu necesita nici o preparatie sau vreo indemanare speciala.
 • Cartea intoarsa - un spectator alege o carte oarecare din pachet iar apoi este introdusa in mijlocul pachetului. Magicianul duce pachetul la spate, iar in secunda urmatoare poate sa arate spectatorului ca nu doar ca a gasit cartea ci a si intors-o in pachet. Intr-adevar, cand pachetul este rasfirat, singura carte cu fata in jos va fi aceea aleasa de spectator.
 • La intamplare - magicianul pune cartile pe masa, una cate una pana cand un spectator ii spune sa se opreasca. Din pachetul ce se aduna pe masa de lucru, se formeaza trei gramezi iar un spectator ia o carte si o introduce in interiorul oricarei grupe din cele trei. In timp ce pachetul este amestecat de spectator, magicianul poate sa spuna ce carte a fost extrasa. Un truc clasic ce foloseste o metoda deosebit de inselatoare.
 • Cartea si numarul - o carte de joc este amestecata in pachet iar pachetul pus pe masa. Un spectator spune un numar. Cartea se va afla in pachet la numarul respectiv. Trucul reuseste de fiecare data, nu necesita nici o "preparatie" iar pachetul de carti poate sa fie chiar si imprumutat.
 • Metode de insemnare ale unei carti de joc pentru a putea fi gasita usor in pachetul de carti.
  LECTIA NR. 2
  Prin combinarea metodelor invatate in prima lectie, puteti sa realizati foarte usor urmatoarele trucuri:
 • Aparitia asilor - un pachet de carti este amestecat iar un spectator face patru gramezi. Deasupra fiecarei gramezi se va afla cate un As - toate operatiile le realizeaza spectatorul!
 • Aparitia asilor -
 • Asamblarea asilor - cei patru Asi sunt plasati in diferite locuri in pachet, dar dupa ce pachetul este amestecat, toti cei patru Asi se vor afla impreuna, deasupra pachetului.
 • Prezentarea tehnicii de selectare fortata - sunt explicate 10 metode diferite prin care un spectator va extrage dintr-un pachet de carti de joc, exact cartea de care are nevoie performerul
 • Premonitia - realizata de David Blaine -
 • Simtul pipaitului - un truc care se face cu 8 carti luate dintr-un pachet de carti de joc (sa zicem cei patru regi si cei patru optari), iar aceste carti dupa ce sunt amestecate, performerul duce acest pachet de 8 carti la spate si cu toate ca nu vede nimic va scoate din pachet mereu cate doua carti perechi, de exemplu: Rege de cupa si Optar de cupa, Rege de Pica si Optar de Pica s.a.m.d.
 • Cercul Asilor - este aleasa o carte la intamplare (fie de exemplu 7 de caro). Performerul face 3 gramezi de carti din restul pachetului, iar cand intoare prima carte de deasupra fiecarei gramezi, se va afla 7 de pica, 7 de trefla iar deasupra ultimei gramezi va fi 7 de cupa.
 • Numarul 21 - magicianul va face trei coloane de carti si va invita un spectator sa aleaga in gand o carte din cele trei coloane, dar magicianul va "ghici" cartea aleasa dupa cateva mici "operatii". Este un truc clasic.
 • Reintregirea Cartii - David Blaine -
 • Juvetii Saltareti - se folosesc doar cei patru Juveti care sunt asezati in diferite locuri in pachetul de carti dar apoi apar in alta parte a pachetului. Ba chiar un Juvet este pus in pachet cu fata in jos, dar in secunda urmatoare Juvetul se va afla cu fata in sus.
 • Aparitia Asilor (varianta 3) - este o alta varianta prin care cele patru carti de As sunt imprastiate pe undeva prin mijlocul pachetului dar ajung sa apara deasupra a patru pachete de carti formate de un spectator oarecare pe masa de lucru. Toate operatiile sunt facute de spectator dupa instructiunile iluzionistului, iluzionistul nici nu atinge pachetul de carti.
 • Aparitia Asilor (varianta 4) - inca o metoda prin care cartile de As amestecate in interiorul pachetului, ajung sa apara deasupra pachetului de carti la fiecare "taiere" de pachet facuta de performer.
 • Carti intoarse - o jumatate din pachetul de carti este intors cu fata in jos iar cartile sunt amestecate. Un spectator "taie" pachetul de carti unde doreste si numara cate carti are intoarse cu fata in sus... dar si magicianul va avea exact acelasi numar de carti intoarse cu fata in sus in pachetului lui. Este un truc foarte usor de realizat dar are un efect deosebit de spectaculos.
 • Par si impar - este un truc clasic de mare efect intrucat spectatorul caruia i se arata trucul nu are idee cum cartile pe care le tine intre degete si numarate in fata lui, isi schimba numarul dupa ce sunt numarate a doua oara
LECTIA NR. 3
In fiecare lectie sunt explicate metode noi de iluzionism care nu pot sa lipseasca din arsenalul trucurilor cu carti de joc
 • Transmutarea asilor negrii si rosii - prin invatarea unor noi metode, se realizeaza acest truc prezentat in filmul demonstrativ.
 • 2 noi trucuri ce folosesc metoda explicata in prima parte a lectiei
 • Ulei si Apa - sunt explicate trei metode diferite pentru a realiza acest truc cu carti. Magicianul are in mana trei carti de culoare rosie si alte trei carti de culoare neagra care sunt asezate intercalat (una rosie, una neagra s.a.m.d.) dar cand le intoarce cartile cu fata in sus, cartile rosii vor fi separate de cele negre. Este un truc clasic cu carti de joc care se poate realiza prin foarte multe metode, dar in aceasta lucrare sunt explicate trei metode de realizare.
 • Test de observatie - cartea extrasa din pachet de un spectator apare intr-un mod neasteptat
  Veizi filmul demonstrativ
 • 4 noi tehnici de iluzionism folosite la realizarea de trucuri cu carti de joc - sunt tehnici care se gasesc in mod obligatoriu in arsenalul fiecarui iluzionist, intrucat veti invata patru metode de a sti in orice moment, ce carte se afla deasupra sau dedesubtul unui pachet de carti de joc.
 • Pulsul - truc cu carti - dupa ce cartea aleasa de spectator a fost introdusa in pachetul de carti, pachetul este intors cu fata in sus iar magicianul prinde mana spectatorului si plimba mana dealungul cartilor. Aparent, pe baza frecventei batailor inimii, magicianul indica corect cartea aleasa de spectator.
 • Predictia uimitoare - se folosesc doua pachete de carti de joc. Magicianul si spectatorul lucreaza in acelasi timp si fiecare isi alege, deodata, cate o carte din pachetul lui iar apoi o aseaza cu fata in jos pe masa de lucru. Dupa ce ambele carti de joc vor fi intoarse cu fata in sus, se va vedea ca atat magicianul cat si spectatorul au ales fiecare din pachetul sau aceeasi carte.
 • Citirea gandului - se poate folosi chiar si un pachet de carti de joc imprumutat. Magicianul cere unui spectator sa ia in mana cateva carti din pachet si sa isi aleaga cu gandul o carte dintre cele pe care le-a extras (doar sa se gandeasca, nu este nevoie sa zica nimic). Cartea aleasa de spectator este introdusa in pachet iar dupa ce pachetul este bine amestecat, este etalat prin rasfirare cu fata in sus pe masa de lucru iar magicianul indica in mod corect cartea ce a fost aleasa in gand de spectator.
 • Aparitia Asilor (varianta 5) - inca o varianta de realizare al acestui truc in care cele patru carti de As sunt amestecate undeva prin pachetul de carti dar magicianul scoate din pachet unu cate unu prin cateva "taieri" si amestecari ale pachetului. De aceasta data pentru fiecare carte de As aveti explicata cate o metoda care poarta numele iluzionistului care a inventat metoda respectiva - astfel aflati numele a patru tehnici folosite la trucurile cu carti de joc.
 • Asamblarea Asilor (varianta 2) - spectatorii vad in mod limpede cum cele patru carti de As sunt introduse in interiorul pachetului facut evantai, in locuri diferite, dar dupa cateva amestecari si taieri ale pachetului, magicianul aduce cei patru Asi impreuna. Pentru realizarea efectului se foloseste o metoda clasica explicata foarte bine in manualul nostru.
 • Urmareste culoarea - se folosesc 10 carti (5 de culoare rosie si 5 negre). Magicianul pune pe masa de lucru cu fata in sus o carte rosie si una neagra iar sub acestea aseaza cu fata in jos cartile de culoare rosie, respectiv cartile de culoare neagra. De fiecare data cand magicianul inverseaza locul pe masa ale celor doua carti , de fiecare data se va schimba si culoarea cartilor din pachetul aflat sub aceste carti.
  • LECTIA NR. 4
   Sunt explicate alte doua metode foarte utile in realizarea trucurilor cu carti de joc
  • Coincidenta stranie - magicianul alege o carte din pachet si o aseaza pe masa de lucru cu fata in jos. Un spectator alege o carte de joc pe care o introduce in interiorul pachetului oriunde doreste. Sa presupunem ca a fost aleasa de spectator cartea cu valoare de 4 de Caro, in acest caz magicianul intoarce cartea pe care a ales-o el la inceput si va fi o carte cu valoarea de 4, ba mai mult, locul in care spectatorul a introdus cartea in pachet va fi exact intre alte doua carti cu valoare de 4. Coincidenta ? Un NU categoric, odata ce cunoasteti secretul, acest efect va reusi de fiecare data indiferent de cartea pe care o extrage spectatorul...
  • Imposibilul "trei" - iluzionistul este intors cu spatele in timp ce un spectator, pe masa de lucru, face dintr-un pachet de carti, trei pachete mai mici. In timp ce iluzionistul este inca intors cu spatele, spectatorul isi alege oricare pachet doreste din cele trei si se uita la ultima carte dedesubt. Iluzionistul cu toate ca nu stie care pachet a fost ales , totusi imediat ce introduce pachetul in cutie va spune corect cartea aleasa de spectator.
  • Cartea in buzunar - un spectator alege sa zicem a 6-a carte din pachet care este cu valoarea de 4 de Caro (spre exemplu). Magicianul aseaza pe masa de lucru cele 6 carti cu fata in jos, dar surpriza cea mare este atunci cand 4 de Caro nu mai este a 6-a din pachet ci se afla direct in ....... buzunarul magicianului.
  • Surpriza dubla - magicianul ridica din pachet cateva carti iar un spectator este rugat sa ridice inca 3 gramezi care sa contina aproximativ acelasi numar de carti. Retineti ca un spectator oarecare "taie" cartile in patru grupe. Imediat, magicianul poate sa ridice prima carte de deasupra fiecare gramezi, va fi cate un Rege (Rege de Caro pe o grupa, Rege de Cupa pe alta si respectiv Regele de Trefla si Regele de Pica pe cate o grupa ). Desigur aceasta este o surpriza, dar mai exista o alta supriza, intrucat in continuarea trucului, cele patru pachete sunt intoarse cu fata in sus si spectatorii vor vedea cate un AS ca fiind ultima carte din pachet in fiecare grupa.
  • Palma magica - magicianul lucreaza cu patru Asi. Ia un As in mana care dispare in secunda urmatoare (magicianul arata spectatorilor mana goala), insa imediat cand magicianul pune mana pe masa, Asul apare sub palma. Sunt trei metode de a realiza acest truc iar cartea apare sub palma magicianului, de fiecare data cand pune mana pe masa.
  • Perechile magice - 20 de carti din pachet sunt asezate cu fata in sus pe masa de lucru. Zece spectatori isi aleg - in gand - fiecare cate o pereche din cele 20 de carti de pe masa. Magicianul va spune corect la toti spectatorii, perechea de carti pe care a selectat-o fiecare in gand, doar prin cunoasterea randului sau a coloanei pe care se afla cartea.
  • Trucul cu 9 carti - un truc clasic ce foloseste o metoda explicata in acest capitol. Magicianul are in mana 8 carti de culoare neagra si una de culoare rosie iar cu toate ca sunt folosite doar 9 carti, la sfarsitul trucului, magicianul va avea in mana o singura carte de culoare neagra iar restul cartilor vor fi de culoare rosie.
  • Exceptional - un spectator ia de deasupra pachetului tinut in mana cu fata in jos, carte dupa carte, una cate una ca sa formeze doua pachete de carti (una in stanga si una in dreapta, dupa cum doreste). In momentul in care magicianul intoarce cele doua pachete cu fata in sus, se va vedea ca spectatorul a pus toate cartile de culoare rosie intr-un pachet si toate cartile de culoare neagra in celalalt.
   LECTIA NR. 5
   Va este explicata inca o metoda folosita in realizarea de trucuri cu carti de joc.
  • Rosu si Negru - magicianul imparte pachetul de carti in cartile rosii (cupa si caro) si separat cele negre (trefla si pica). In pachetul negru va lasa 3 carti rosii. Un spectator este rugat sa extraga 3 carti, la intamplare, din pachetul cu carti negre... dar surpriza cea mai mare este atunci cand se va vedea ca acele trei carti extrase sunt exact acele trei lasate in pachetul de culoare rosie. Pentru realizarea trucului se foloseste o noua metoda care este explicata in aceasta lectie.
  • Trei Asi - magicianul arata spectatorilor trei Asi. Cei trei asi sunt pusi in diferite locuri ale pachetului, insa dupa ce pachetul este taiat, magicianul rasfira cartile pentru a arata spectatorilor ca cei trei Asi sunt iarasi impreuna.
  • Povestea cartilor - un numar comic pentru care se folosesc Asii, Regii, Damele, Juvetii si 9 de Cupa. Aceste carti vor fi asezate separat in 4 gramezi pe masa de lucru, iar dupa ce pachetul va fi amestecat Regii si Damele se vor afla impreuna iar Asii cu Juvetii vor forma cate o grupa separata. Un truc usor care reuseste de fiecare data daca sunt respectate instructiunile.
  • Juvetii poznasi - magicianul simuleaza o partida de POKER insa se folosesc pentru inceput doar 6 carti pe care magicianul le imparte una spectatorului si urmatoarea lui. Pentru inceput, de fiecare data, spectatorul va avea mereu cei trei Juveti, insa la sfarsit cand se presupune ca miza este mai mare, spectatorul nu mai are nici o carte de juvet in mana; iar magicianul are toti cei patru asi. Este interesant de specificat ca pachetul este amestecat iar impartirea cartilor se face in mod corect, adica o carte spectatorului si urmatoarea magicianului si nu se foloseste nici o metoda invatata pana in prezent, ci este vorba de un cu totul alt secret care destainuit in aceasta parte a lectiei.
  • Cartea in pantof - magicianul va rupe in bucati marunte o carte aleasa la intamplare de un spectator si ii va da sa tina in mana un colt rupt din cartea respectiva. Pana aici nu este nimic deosebit, dar atunci cand magicianul va scoate din pantof cartea reintregita ce adineauri a fost rupta, este un lucru surprinzator. Dar si mai surprinzator este faptul ca din carte lipseste o bucata din colt si va fi exact bucata lipsa pe care o tine spectatorul in mana - se va potrivi perfect!
  • Degetul Magnet - dupa ce un spectator a ales o carte oarecare dintr-un pachet de carti iar pachetul a fost amestecat, magicianul atinge cu degetul aratator cartile in marginea de sus a pachetului, iar de deget se va "lipi" exact cartea aleasa de spectator, aceasta va fi scoasa afara chiar daca se afla undeva prin mijlocul pachetului !
  • Litere (truc cu carti) - dupa ce o carte este extrasa din pachet, magicianul face 6 gramezi din restul pachetului pe care le aseaza pe masa de lucru iar spectatorul aseaza cartea deasupra unui pachet oarecare. Cele 6 gramezi sunt stranse pachet si magicianul mai face inca o data 6 gramezi pentru ca pachetul sa se amestece bine. Dupa ce strange gramezile in pachet, magicianul intreaba ce carte a fost extrasa iar apoi spune cartea pe litere, la fiecare litera pune pe masa cate o carte de deasupra pachetului. Ajuns la ultima litera magicianul arata cartea pe care a ales-o spectatorul.
  • Efectul Matrix cu 2 carti si 4 monede - cele patru monede sunt asezate cate una in fiecare colt al unei batiste, iar cele doua carti acopera fiecare cate o moneda. Magicianul ia in mana o moneda din cele ramase , o pune sub batista iar aceasta apare sub cartea de joc (trece in mod misterios prin batista si apare sub cartea de joc); la fel procedeaza si cu a doua moneda. Ultima moneda se alatura celorlalte 3 doar printr-o simpla suflare asupra cartilor - monedele, batista si cele 2 carti de joc pot fi imprumutate, efectul reuseste de fiecare data! Datorita complexitatii trucului, veizi efectul in filmul de AICI .
  • Predictie dubla - magicianul "ghiceste" doua carti alese la intamplare dintr-un pachet de carti de doi spectatori, dar efectul trucului este cu atat mai spectaculos cu cat cartea celui de al doilea spectator este aflata in functie de numarul de carti luate de deasupra pachetului de primul spectator - fara ca magicianul sa stie cate carti are in mana primul spectator.
  • Planificare - un spectator alege o carte de joc, aceasta este amestecata in interiorul pachetului de carti iar magicianul gaseste cartea exact la numarul de carti la care doreste spectatorul sa se afle cartea respectiva.
  • Aparitia Asilor (varianta 6) - cele patru carti de As sunt amestecate in interiorul pachetului dupa care magicianul foloseste patru metode clasice pentru a gasi cei patru Asi in pachet din cateva "taieri" ale pachetului. Cu aceasta ocazie invatati inca 4 metode clasice folosite la trucuri cu carti de joc.

  VIDEO

  Pentru a veni in ajutorul explicatiilor, unele trucuri sunt insotite de un film demonstrativ.

  Detalii

  Doresti amanunte despre fiecare lectie ?
  Foloseste butoanele alaturate si citeste cuprinsul fiecarei lectii din "Curs de scamatorii cu carti de joc"
  Pentru a se pastra claritatea pozelor si pentru a face ca dimensiunea fisierului sa fie cat mai mica, documentul este de tip PDF (adica pentru a deschide acest tip de fisier, veti avea nevoie de programul Acrobat Reader).
  Datorita acestui sistem automat de livrare a documentului imediat ce plata este realizata si pe langa faptul ca documentele sunt de tip PDF (se citeste cu programul Adobe Acrobat Reader), nu avem nici un fel de taxe suplimentare de genul: taxa de prelucrare, ambalare, transport sau cine stie ce alte cheltuieli suplimentare.

  Vezi cuprinsul si celorlalte documente.
  Pentru intrebari suplimentare sau orice eventuala problema trimiteti email la cursdemagie@gmail.com
  - 2017 -