Curs de scamatorii cu monede

INTRODUCERE

In cele 5 lectii care alcatuiesc acest "Curs de scamatorii cu monede" veti gasi explicatia a catorva zeci de metode de disparitie a unei monede din mana, fiecare metoda este importanta, iar cele prezentate in cursul nostru acopera toate posibilitatile, atat cu spectatorii aflati in fata performerului cat si cu spectatorii aflati in lateral sau chiar in spate - sunt metode perfecte pentru "street magic" (magia de strada).
In general trucurile cu monede inseamna aparitii, disparitii, multiplicari sau transformari. Toate aceste categorii sunt explicate in acest curs de scamatorii cu monede, insa pentru reusita perfecta a trucului trebuie ca fiecare metoda sa fie exersata pentru a se dobandi o indemanare specifica.LECTIA NR. 1
Tehnicile si metodele de baza folosite in scamatoriile cu monede (1)

 • Sunt explicate trei metode clasice de a ascunde o moneda in mana , astfel incat sa nu fie vazuta de spectatori, iar mana sa fie relaxata si sa para in pozitie normala si naturala.
 • Metode de disparitie a unei monede - sunt explicate diferite metode de disparitie a unei monede.
  - disparitia clasica
  - disparitia in cazatura
  - disparitia tunel
  - disparitia in cleste
  - disparitia prin alunecare
  - cazatura franceza
  - metoda Bobo
  - moneda volatila (1)
  - moneda inselatoare
  - disparitia prin palmaj cu degetul mare

 • In continuarea lectiei sunt explicate trucuri care presupun aplicarea metodelor invatate pana in prezent, intrucat aceste 10 metode sunt cele de baza folosite in trucurile cu monede, aceste metode fac posibila disparitia unei monede si aparitia ei in alta parte, in parul sau chiar dupa urechea unui spectator...
LECTIA NR. 2
Tehnicile si metodele de baza folosite in scamatoriile cu monede (2)

 • Veti invata trei metode diferite de a inlocui o moneda cu alta ori chiar cu un alt obiect, astfel o moneda poate sa fie transformata in alta moneda de valoare mai mare / mica sau intr-o guma de mestecat, o bancnota sau o bomboana, o cheie etc
 • Disparitia monedei prin brat - un truc clasic, extrem de raspandit, dar care nu putea sa lipseasca din lucrarea noastra, in care magicianul freaca o moneda de antebrat iar aceasta dispare. Desigur moneda apare in alta parte (in spatele urechii ori in parul unui spectator), dar exista si varianta ca moneda sa dispara fara urma!
 • Moneda prin sticla - o moneda tinuta in mana stanga, trece printr-o sticla de bere/suc si apare in mana dreapta . Un truc rapid dar de mare efect!
 • Metoda de disparitie a unei monede folosita in multe trucuri in care o moneda (care poate sa fie imprumutata) dispare pur si simplu din mana magicianului.
 • Metoda Clinket - magicianul ia o moneda in mana stanga, mai arunca inca o moneda in aceeasi mana stanga (se aude clinchetul pe care il produce atingerea celor doua monede), dar cu toate acestea cand va deschide pumnul va avea doar o moneda in mana stanga, iar cealalta in mana dreapta - tot aici este inclus si varianta ca ambele monede sa apara in mana dreapta!
 • Moneda si buzunarul - este unul din trucurile clasice de mare efect in care magicianul aseaza o moneda in afara buzunarului de la pantaloni iar imediat moneda apare in interiorul buzunarului!
 • Moneda volatila (2) - aici gasiti explicatia unei noi metode de disparitie a unei monede prinse in pumnul inchis.
 • Moneda buclucasa - este un truc de mare efect, in care o moneda introdusa in buzunarul unui spectator este scoasa afara prin tesatura buzunarului (ca si cum buzunarul spectatorului ar fi rupt!)
LECTIA NR. 3
Trucuri cu monede folosind diferite accesorii

 • Utilizarea batistei in numerele de magie cu monede - sunt explicate modul de realizarea a trei scamatorii ce se realizeaza cu ajutorul unei batiste de buzunar pentru a produce efectul de disparitie a unei monede.
 • Invatati un nou truc clasic in care magicianul are in mana stanga o moneda de 50 Bani pe care o arunca in mana dreapta, dar aceasta odata ajunsa in mana dreapta se transforma intr-o moneda de 10 Bani
 • Este explicat un alt truc clasic in care magicianul arata spectatorilor ca are intr-o mana o moneda de o anumita valoare/culoare iar in cealalta una de valoare/culoare diferita, dar in secunda urmatoare cand deschide pumnul, monedele si-au schimbat locul.
 • Explicatia unui truc simplu dar foarte des intalnit si vazut la TV, unde magicianul arata ambele palmi goale iar in secunda urmatoare in mana goala apare o moneda (este un efect asa-zis de "materializare a unei monede").
 • Iarasi este vorba despre un truc clasic - ambele maini sunt goale, dar folosind metoda explicata in aceasta lectie, vor aparea patru monede, una cate una "din aer". Este un truc foarte spectaculos si des intalnit la trucurile cu monede.
 • Monedele lipicioase - 3 monde pe care magicianul le tot separa (pune de fiecare data in buzunar cate o moneda), insa de fiecare data cand deschide palma, cele 3 monede se vor afla impreuna. La finalul trucului toate cele 3 monede dispar din pumnul inchis. Un truc clasic unde veti invata o noua metoda folosita in scamatoriile cu monede.
LECTIA NR. 4
Metode si tehnici de baza folosite la trucurile cu monede (3)

 • Transferul fals prin metoda clasica - adica spectatorii vad in mod clar cum o moneda este asezata in mana stanga (sau dreapta), insa... magicianul nu va avea nimic in mana cand deschide pumnul. Este o metoda foarte folosita de iluzionistii profesionisti si usor de realizat.
 • Palmarea prin alunecarea Benzais - o metoda clasica folosita deseori in realizarea trucurilor cu monede pentru a produce disparitia monedei si aparitia ei in alta parte.
 • Disparitia paianjen - o moneda dispare din ambele maini si apare, de exemplu, in buzunarul magicianului... insa metodele de final cu aparitia monedei in alta parte sunt nenumarate... (aparitia monedei in buzunar este doar un exemplu).
 • Metoda clasica a trecerii unei monede prin masa - o moneda este plasata pe suprafata unei mese in mijlocul acesteia, iar moneda va trece prin masa! Truc clasic dar de mare efect!
 • Aplicatie practica a metodei Benzais - magicianul ia patru monede in mana stanga, insa una cate una va disparea din mana stanga si va apare in mana dreapta.
 • Aparitia unei monede in pumnul inchis " Le Homme Masque" - magicianul are palma goala si tine pumnul inchis, dar dupa ce va deschide pumnul, in palma va fi o moneda.
 • Transmutarea "Milton Kort" - magicianul ia intr-o mana o moneda de aur, iar in cealalta o moneda de argint, dar cand deschide pumnul, spectatorii obsearva ca monedele si-au schimbat locul - se folosesc doar doua monede !
 • Doua metode de disparitie a unei monede din pumnul inchis - in ambele cazuri, magicianul pune in palma o moneda, inchide pumnul, insa cand deschide din nou , moneda nu mai este in palma.
 • Hotii, oile si magazia - un truc comic ce se realizeaza cu 8 monede identice. Magicianul spune o poveste, iar in timp ce povesteste ia cate o moneda, una cate una, pe rand, cand intr-o mana cand in cealalta, dar cu toate acestea la final in mana stanga va avea sase monede, in timp ce in mana dreapta doar doua!
 • Doua metode de indemanare si dexteritate cu monede:
  1) plimbarea monedei intre degete;
  2) etalarea a patru monede intre degete
LECTIA NR. 5
Utilizarea monedelor trucate si a accesoriilor folosite in numerele de magie

 • Sunt prezentate patru modele de monede trucate cu care se pot realiza diferite efecte de magie, precum si un accesoriu cu ajutorul caruia se poate face sa dispara o moneda din palma unui spectator. Accesoriu folosit si de catre David Blaine.
 • Paharul si moneda - magicianul acopera cu o batista un pahar cu apa, iar un spectator prinde moneda prin batista si o lasa ca sa cada in pahar (se aude clar si distinct sunetul monedei care cade in pahar)... dar cu toate acestea, in secunda urmatoare cand magicianul inlatura batista, moneda nu este in pahar ci sub pahar! Trucul se poate repeta si reuseste de fiecare data!
 • Atingerea lui MIDAS - un truc clasic, in care magicianul face sa apare cate o moneda in pumnul inchis, de fiecare data cand un spectator ii atinge pumnul cu degetul.
 • Explicatia unui truc clasic de origine chineza in care patru monede sunt plasate in coltul mesei iar magicianul acopera o moneda cu palma, iar cu cealalta palma o alta moneda. Urmeaza ca o moneda sa dispara de sub o palma si sa apara sub cealalta, la final toate cele patru monede ajung impreuna sub mana dreapta! Va sunt explicate trei metode diferite pentru a realiza acest efect!
 • Moneda in sticla - magicianul are intr-o mana o moneda, iar in cealalta un flacon de plastic. Loveste puternic cu flaconul in moneda, iar in secunda urmatoare, moneda apare in interior. Totul poate sa fie examinat... moneda este intr-adevar in interiorul flaconului.

VIDEO

Pentru a veni in ajutorul explicatiilor, unele trucuri sunt insotite de un film demonstrativ.

Detalii

Doresti amanunte despre fiecare lectie ?
Foloseste butoanele alaturate si citeste cuprinsul fiecarei lectii din "Curs de scamatorii cu monede"
Pentru a se pastra claritatea pozelor si pentru a face ca dimensiunea fisierului sa fie cat mai mica, documentul este de tip PDF (adica pentru a deschide acest tip de fisier, veti avea nevoie de programul Acrobat Reader).
Datorita acestui sistem automat de livrare a documentului imediat ce plata este realizata si pe langa faptul ca documentele sunt de tip PDF (se citeste cu programul Adobe Acrobat Reader), nu avem nici un fel de taxe suplimentare de genul: taxa de prelucrare, ambalare, transport sau cine stie ce alte cheltuieli suplimentare.

Vezi cuprinsul si celorlalte documente.
Pentru intrebari suplimentare sau orice eventuala problema trimiteti email la cursdemagie@gmail.com
- 2016 -